Place

Tema: Green apple

Bride/Groom: Greenish blue? tak sure ape exact name kaler tu:p

Accessories: Sampin + lelakinye accesories
Veil + Tudung + Bunga Tangan + Make Up + others (jika ada) – reconfirm ngn mami lisa n deposit

Families: Grey, Light grey (nanti separate kan family along n Jun by Ribbon Color)

For kawan2: sila pakai kaler … errr ?

DECORATION
1. ENTRANCE
Okay, sal decoration, nanti plan kat depan tu ada pokok yang digantung epal sbb takde buat pintu gerbang bunga2 tu..then sebelah tu ade meja utk door gift dan dijaga oleh sapa2 la.

Then sepanjang jalan nak ke meja makan tu Laguna dah providekan red carpet, bunga2 tepi tu kalau ada, ada la..if takde takpe. tapi fresh flower akan diletakkan on each guest’s table. oh ya, tgh fikir utk print gamba pre-wed utk letak tepi koridor sebelah red carpet tu ganti bunga..ok x?:D

2. MEJA

Since Jun tak buat pelamin, so I expect the Head table aka Meja Pengantin to be extra exclusive dr meja2 lain. But to keep in mind yang wedding nih just simple saja so dont expect bunga merata2 tempat :p Head Table nanti akan guna meja bulat.

3. GUEST BOOK

Untuk guestbook ni nanti nak buat camni, menarik kan? nanti nak lukis atas kertas lukisan then frame guna mounting board, stamp pad byk je:)) ๐Ÿ˜€ ihihhi pastu jadi satu master piece terus bole gantung dirumah:D

4. Untuk Door Gift VIP : Bag + lilin Cawan + Kueh Tradisional+ epal<– epal nih dah letak atas meja VIP siap2. Untuk Guest yang lain akan dpt Decorated Apple + Sweets for Kids + tgh pk ape yang boleh di reka guna recycle material. ๐Ÿ˜€

5. Photo Booth
Ark, yang ni nak cari kain ape yang besar2 jadikan backdrop saje…then suruh keon standby dengan camera + tripod. dan sediakan props cam black board yang kecik tu, Frame kosong mounted paper tu etc.

Rasanya nih je kot utk decoration tempat. Simple je kan? ๐Ÿ™‚ I hope it will turn out nice.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s